Jump to content

İnsan genlerinin yeniden sayımı, sayıyı en az 46,831'e çıkardı.


Önerilen İletiler

0914_ti_gene-count_feat_free.jpg.e4a0245806e40fb653e35ceab2837635.jpg

İnsan genetiğinde veya genomunda kaç gen bulunduğunu bulmak, bilim insanlarının düşündüğü kadar kolay değil. Bir genin tanımı, 15 yıldan uzun bir süre önce İnsan Genomu Projesi' nin tamamlanmasından bu yana değişmiştir.

Genler, "RNA'ya kopyalanan ve daha sonra proteinlere dönüştürülen talimatları içeren DNA uzantıları" olarak tanımlanırdı. Araştırmacılar, hala bu protein kodlayıcı genlerin kaç tane olduğu konusunda aynı görüşte değiller. BMC Biyoloji' de, 20 Ağustos'ta yayınlanan tahmin aralığı, 19.901 ile yeni açıklanan sayı olan 21.306 arasında.

Ancak son on yılda araştırmacılar, tüm genlerin protein üretmediğini öğrendi. Pek çok bilim insanı, bir genin tanımını, "RNA' ları proteinlere dönüştürmek yerine, hücrede başka işlevlere sahip yapanları" da içerecek şekilde genişletti.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde yeni sayımın başındaki bir biyoistatistikçi olan Steven Salzberg, RNA üreten genlerin (kodlamayan genler) sayıları, protein kodlama genlerinden daha fazla olduğunu söylüyor. Ekibi, bu RNA genlerinden daha önce de fazlasıyla bulmuştu.

Küçük RNA'lar işin içine katılmasa bile, Salzberg’in yeni insan gen toplamı en az 46.831.

Kaynak
Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.