Jump to content

Balıkların kısa bir hafızaya sahip olduğu nereden bilinmiştir?

Konuyu değerlendir


Önerilen İletiler

Misafir üyemiz yaptığım ufak arama sonucunda Tübitak sitesinden almış soruyu galiba 

O sitede bulunan soruyu buraya taşımanız bile güzel isminizi bilmesek de, teşekkür ederiz.

Soruyu oradan alıntı olarak yanıtlıyorum, sonra detaylı olarak araştırmak ve güncel görüş bildirmek isterim, arkadaşlarım da yardım edecektir eminim.

“Son yıllarda, balıkların psikolojik özellikleri ve zihinsel kapasiteleriyle ilgili bilgilerimizde büyük bir artış olduğu söylenebilir. Artık, balıklar yalnızca içgüdüleriyle hareket eden basit canlılar değil, akıllı, sorunlarına zekice çözümler bulan, toplumsal zekâya sahip canlılar olarak kabul ediliyor. Örneğin, bazı balık türlerinin kendi sürülerindeki öteki balıkları tanıdıklarını, öteki balıklarla farklı ilişkiler geliştirdiklerini ve toplumsal ayrıcalıkların farkında olduklarını gösteren araştırmalar var. Bazı balık türlerinin araç kullandığını ve uzun süreli belleklerinin bulunduğunu gösteren araştırmalar da var. Araştırmacılar, farklı balık türlerinin farklı kültürlerinin olduğunu, düşmanlarının yerini belirlemek ve yiyecek bulmak için işbirliği yaptıklarını da gözlemlemişler.

Aslı Zülâl”

Yani açıklamayı şöyle özetleyebiliriz, ya kimyasal feromonal bir etki ile dost/düşman ayrımı yapılmakta, ya da tüm sitelersayfalarda yapılan 3 sn geyiğinin gerçek olmadığını belirtmektedir. Konu üzerine detaylı bir literatür desteği ile sunum yapılmadığı için ayrıntılı bilgilendirme amacıyla araştırmaya ihtiyacımız var ?

Alıntı bir cevap ile sitemizi şenlendireyim.

cevabı basit, dünya balık olimpiyatları… her yıl düzenlenir. dünyanın dört bir yanından binlerce balık bu olimpiyatlara akın eder. balıkların hafızaları üç saniye olsa her yıl bu olimpiyatlara katılamazlar değil mi? asıl hikaye 5 yılında (yıldan emin değilim) yapılan bu hafıza olimpiyatları sırasında birinci olan dünya hafıza şampiyonu duyar balık’ın acıklı hikayesinden geçer. yağmurlu ama bir o kadar da sıcak bir günde resifte toplanan balıklar arasında bir balık eksiktir. duyar balık. acel acele evinden ayrılan duyar balık ne yazık ki o yıl olimpiyatlara iki gün geç katılmış, ve rakipleri ondan puan açısından kat ve kat öne geçmişlerdir. olimpiyat heyetinde tanıdıkları olan yarı torpilli duyar balık, aradaki farkı kapatabilmek için bir ricada bulunur ve rakipleri ile kendi arasında oluşan devasa puan farkını en azından eşitlemek için bir kaç metni daha önceden alır ve okur. yarışmaya katılır ve birinci gelir. rakipleri bu durumu benimseyemez ve olimpiyat heyetindeki üyelere baskı yaparak gerçeğin ortaya çıkmasını sağlarlar. hayatta başka hiçbir işte başarılı olamayan duyar balık yaptığı en iyi işin kanıtı olan madalyası da elinden alınınca kendine bir yemin eder, – mercanlar şahitimdir ki, tüm canlılar balıkları kötü ve aptal olarak tanıyacaklar! sonrası evrim, sonrası güzellik.

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.